La Sportiva is in 1928 opgericht door Narciso Delladio waar hij handgemaakte leren bergschoenen maakte voor de boeren en houthakkers in Val di Fiemme en Val di Fassa, in het hart van de Dolomieten.

In de jaren 80 verlegde het bedrijf haar focus op de sportklimmarkt. En tot op de dag van vandaag is La Sportiva wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en ontwikkeling van klim- en Bergschoenen.

La Sportiva heeft ook haar weg gevonden in de wereld van Trail – Mountain running en SkiMountaineering. Beide waar we onze expertise en passie voor de bergen en technische producten optimaal kunnen tonen.

Onze missie is om u de beste technische producten te bieden om het buitenleven te verkennen. Al meer dan 90 jaar ontwikkelen en maken we de meest innovatieve producten.

Producten die u laten gaan waar u van droomt, doen waar u van droomt en leven zoals u wilt leven.

Ook op het gebied van Duurzaamheid en milieu neemt La Sportiva haar verantwoordelijkheid, en sinds 2014 zijn de meeste producten Bluesign-gecertificeerd. Verder wordt er voor de productie van onze schoenen en kleding veelvuldig gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en geeft La Sportiva via “1% for the Planet” jaarlijks terug aan de planeet.

La Sportiva, Innovation with Passion
#ForYourMountain